حمایت آقایان از همسرشان هنگام سندرم پیش از قاعدگی
سندروم پیش از قاعدگی یا پیاماس (PMS)، میتواند در روابط زناشویی چالشهای زیادی ایجاد کند. بعضی زنان ممکن است علائم پیاماس را از اواسط چرخهی قاعدگی تا شروع قاعدگی خود تجربه کنند و برخی دیگر نیز هنگام نزدیک شدن به دورهی قاعدگی خود علائم شدید پیاماس را خواهند داشت.
بخش اول: حمایت جسمی
۱. برخی مسئولیتهای او در کارهای خانه را برعهده بگیرید
بسیاری از زنانی که پیاماس را تجربه میکنند، نشانههای جسمی مانند گرفتگی عضلات شکمی، حالت تهوع، خستگی و یبوست دارند. با کمک کردن به او در انجام سهم او از کارهای خانه و به دست گرفتن بعضی از مسئولیتهای او، میتوانید به همسرتان در گذر از این مرحله کمک کنید. پیاماس باعث میشود انجام دادن برخی کارها مانند بلند کردن اجسام سنگین یا تمیزکاری روزانهی خانه سختتر شود. شما میتوانید با انجام دادن این کارها، به او وقت بیشتری برای استراحت بدهید.بهتر است قبل از شروع قاعدگی، درباره کارهایی که میتوانید در این دوره انجام دهید با او صحبت کنید. بهاینترتیب میتوانید در مورد کارها و مسئولیتهای که برعهدهی شما خواهد بود، به یک توافق کلی برسید و حمایت خود را به او نشان دهید.
۲. آشپزی را برعهده بگیرید
اگر همسرتان همیشه تمام وعدههای غذایی را درست میکند، به او پیشنهاد دهید در این دوره آشپزی را به شما بسپارد. مطمئنا از اینکه مجبور نباشد هنگام پیاماس آشپزی هم بکند، قدردان شما خواهد بود.میتوانید یک برنامه غذایی بریزید و مواد غذایی موردنیاز برای تمام اعضای خانوده را از قبل تهیه کنید. با این کار همسرتان را از نگرانی تهیهی غذا درمیآورید و برایش فرصت استراحت فراهم میکنید.
۳. غذاها و نوشیدنیهایی درست کنید که به رفع گرفتگیهای عضلانی کمک میکنند
برای کمک به همسر خود در دوره پیاماس، میتوانید برایش غذاهایی آماده کنید که باعث رفع گرفتگیهای عضلانی و درد شکمی میشوند. ماهی قزلآلا، کرفس و سبزیجات تازه مانند شوید و جعفری میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند. شکلات تلخ (حداقل ۷۰ درصد) میتواند موجب کاهش استرس شود.شما باید از تهیهی غذاهایی که حاوی لبنیات هستند اجتناب کنید، زیرا لبنیات باعث تحریک شکم و ایجاد گرفتگی میشوند. ترجیحا از شکر فرآوریشده نیز استفاده نکنید، زیرا غذاهای شیرین میتوانند موجب گرفتگی عضلات شوند.
حتما مطمئن شوید که همسرتان زیاد آب بنوشد و برایش دمنوش های گیاهی دم کنید تا به کاهش گرفتگی عضلانی او کمک کند. چای سبز و چای رز (گلمحمدی) به کاهش درد شکم کمک میکنند. از تهیه قهوه یا غذاهای حاوی کافئین اجتناب کنید، چراکه کافئین میتواند سطح استرس و اضطراب را افزایش دهد.
۴. ناز و نوازشش کنید
پیاماس میتواند تجربه ناراحتکنندهای برای زنان باشد، زیرا بدنشان اغلب درد دارد، پف میکند و تحتتأثیر هورمونها قرار میگیرد. علائم پیاماس را میتوان با یک حمام یا ماساژ تسکین داد. به همسرتان توجه کنید، با صحبتها و رفتارتان کاری کنید که احساس زیبایی کند و به او آرامش بدهید.میتوانید شام موردعلاقهاش را برایش درست کنید و درحالیکه مشغول تماشای برنامه موردعلاقه خود از تلویزیون است، پاهایش را ماساژ دهید. اگر ترجیح میدهد تنها باشد، محیطی آرام برایش فراهم کنید تا تنها باشد.
همچنین خیلی در مورد رویدادهای اجتماعی صحبت نکنید و یا برای دورهمیها برنامه نریزید، چون احتمالا در این دوره خیلی تمایلی به حضور در شلوغی ندارد. نیازهای او را درنظر داشته باشید و قبل از اینکه بخواهید برنامههای دورهمی با دوستان یا خانوادهتان بریزید، حتما با او مشورت کنید. هرگز وقتی حوصله بیرون رفتن از خانه را ندارد، او را به این کار مجبور نکنید.
۵. با نیازهای جنسی او همراه شوید
گرچه بدن زنان در این زمینه باهم متفاوت است، اما اکثر زنان در طول پیاماس بهدلیل افزایش هورمونهای بدنشان، میل جنسی بیشتری پیدا میکنند. زنان وقتی در دوره پیاماس خود هستند، اغلب تمایلات جنسی شدیدتری تجربه میکنند. شما بهعنوان شریک زندگیشان، باید بتوانید در طول دوره پیاماس به نیازهای جنسی او پاسخ دهید.میتوانید با همسرتان در رابطه با نیازهای جنسی او در طول پیاماس صحبت کنید. شاید همسر شما علاقهمند به رابطه جنسی نباشد و ترجیح بدهد از نظر جسمی به روشهای دیگر حمایت شود، یا ممکن است در طول پیاماس میل جنسی او بالاتر برود و در این زمینه به حمایت شما نیاز داشته باشد. با صحبت کردن با او درباره این موضوع، به او نشان میدهید که از او حمایت میکنید و حاضر هستید نیازهای او را همانطور که خودش میخواهد پاسخ دهید.
بخش دوم: حمایت ذهنی و عاطفی
۱. چرخهی قاعدگی او را همراه باهم دنبال کنید
شما و شریک زندگیتان باید همراه با هم چرخهی قاعدگی و دوره پیاماس او را پیگیری کنید تا هر دو از زمان شروع این دوره آگاه باشید. بهاینترتیب شما هم بهتر میتوانید خود را برای این دوره آماده کنید. اگرچه بسیاری از زنان علائم پیاماس را از اواسط چرخهی قاعدگی خود تجربه میکنند، اما این امر میتواند در میان زنان متفاوت باشد. شروع چرخهی قاعدگی او را در تقویمی که هر دوی شما به آن دسترسی دارید علامت بزنید.بهاینترتیب با نگاه کردن به تقویم میتوانید تشخیص دهید دوره پیاماس همسرتان حدودا چه زمانی شروع خواهد شد.
بهاینترتیب در این دوره از ماه، میتوانید نیازهای او را بهتر برآورده کنید. میتوانید از برنامه ریزی برای دورهمیهای خانوادگی یا قرار ملاقاتهای کاری در این دوره اجتناب کنید و سعی کنید بیشتر در کنار او بمانید.
۲. در مورد علائم پیاماس در زنان لطیفه تعریف نکنید
شاید یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای همسرتان و حتی برای خودتان انجام دهید این است که در مورد علائم پیاماس او لطیفه تعریف نکنید و او را دست نیندازید. هرگز از عبارتهایی مثل «وقتش رسید» یا «چرا اینقدر در این دوره عصبی میشوی» استفاده نکنید. این عبارتها نوعی بیاحترامی به شریک زندگیتان خواهد بود و او را ناراحت میکند.بهیاد داشته باشید که هرچند شما هرگز نمیتوانید متوجه شوید داشتن علائم پیاماس واقعا چه حسی دارد، اما این به این معنی نیست که نمیتوانید در موردش مطالعه کنید و یاد بگیرید. بهجای دست انداختن همسرتان در مورد علائم پیاماس او، سعی کنید بهخاطر حمایت از او هم که شده کمی در این زمینه مطالعه کنید. مطمئن باشید او قدردان شما خواهد شد و آرامش بیشتری تجربه خواهد کرد.
۳. شنونده خوبی باشید
برای برآورده کردن نیازهای همسرتان باید شنونده خوبی باشید. یعنی وقتی درمورد نیازهایش با شما صحبت میکند، تمام تمرکز و توجهتان را روی صحبتهای او بگذارید و حواستان را جمع کنید. با زبان بدن خود نشان دهید دارید به حرفهایش گوش میکنید و کمی هم به سمتش خم شوید. وقتی دارد صحبت میکند، حرفش را قطع نکنید.بعد از گوش دادن به صحبتها و نیازهای همسرتان، میتوانید خیال او را راحت کنید که احساساتش را درک میکنید و حاضر هستید هرطور که خودش میخواهد آنها را برآورده کنید. احساسات او را قضاوت نکنید. این کار در نهایت باعث ناراحتی او میشود.
۴. جروبحث نکنید
بعضی از زنان قبل از شروع قاعدگی، خستگی، تحریکپذیری و نوسانات خلقوخوی زیادی را تجربه کنند. همچنین در این دوره زودرنجتر میشوند و سریعتر عصبانیت خود را نشان میدهند. بههمیندلیل سعی کنید ملاحظهی همسرتان را بکنید و با او جروبحث نکنید.درعوض، هنگامیکه باهم اختلاف نظر پیدا میکنید، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و با یکدیگر صحبت کنید تا به نتیجهای مشترک برسید. از جنگیدن بر سر مسائل کوچک و جزئی که خودتان هم میتوانید حلشان کنید اجتناب کنید.
بخش سوم: شناخت و درک پیاماس
۱. از نشانههای شایع پیاماس آگاه باشید
اگرچه زنان معمولا علائم شدیدتر را در طول دوره پیاماس خود تجربه میکنند، گاهیاوقات امکان دارد که علائم جسمی و عاطفی، در طول چرخهی قاعدگی نیز خودشان را نشان دهند. شما باید در مورد علائم شایع پیاماس مطالعه کنید تا بدانید باید مراقب چه چیزی باشید و بهتر بتوانید به نیازهای همسر خود پاسخ دهد.همسرتان ممکن است قبل از شروع پیاماس، علائم فیزیکی مانند نفخ شکم، آکنه، حساسیت پستان، درد شکم و خستگی مفرط را تجربه کند. همچنین ممکن است علائم عاطفی مثل اضطراب، افسردگی یا تحریکپذیری کلی نیز داشته باشد.
در طول پیاماس نیز ممکن است علائم جسمی مانند گرفتگی عضلات، تهوع، اسهال، یبوست یا خستگی و علائم عاطفی مانند نوسانات خلقوخو، خستگی و تحریکپذیری داشته باشد.
۲. با همسرتان در مورد علائم پیاماس خاص خودش صحبت کنید
بدن زنان با یکدیگر متفاوت است، بنابراین ممکن است همسر شما علائم پیاماس خاص بدن خودش را تجربه کند. شما باید از همسرتان در مورد این علائم بپرسید و با او دربارهی آنها صحبت کنید. با دانستن جزئیات پیاماس همسرتان، میتوانید بهتر او را در گذر از این دوره حمایت کنید.
۳. حواستان به شدت و ضعف نشانههای پیاماس او باشد
گاهیاوقات علائم پیاماس میتوانند بسیار سخت و شدید شوند. بعضی زنان هم ممکن است بسیار عصبی شوند، که همین امر تأثیر منفی بر رابطهی او با اطرافیانش میگذارد. اگر فکر میکنید، علائم پیاماس همسرتان خارج از کنترل است و تأثیر منفی بر شما و اطرافیانش دارد، شاید بد نباشد از او بخواهید با یک پزشک صحبت کند.پزشک میتواند به او کمک کند تا بهتر از عهدهی علائم عاطفی یا ذهنی این دوره برآید. حتی این امکان وجود دارد که برای درمان علائم فیزیکی و دردهای جسمانی دورهی پیاماس او دارو تجویز کند.
منبع: سایت چطور
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}